- Medisch

Kom binnen 5 minuten van je hoofdpijn af! Wist ik deze manier maar eerder!

Hoofdpijn wordt in de meeste gevallen beschouwd als een normale pijn. Daarom gaan de meeste mensen vaak niet op zoek naar een behandeling.

Overigens klopt dat wel, lichte hoofdpijn is niet bedenkelijk, hoewel heftige hoofdpijn wel degelijk kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Als je te maken hebt met een zware hoofdpijn is het raadzaam om het te laten behandelen, voordat het te laat is en je vast komt te zitten in een akelige situatie.

Er zijn verschillende oorzaken die tot hoofdpijn kunnen leiden, de belangrijkste oorzaken zijn: stress, spanning en migraine. Een (tijdelijke) oplossing tegen de pijn is natuurlijk een pijnstiller in nemen. Maar wat nou als je niet beschikt over een paracetemol? Wij hebben de oplossing!

Verschillende wetenschappers hebben aangetoond dat acupressuur helpt. Dan hoor ik u denken: acupressuur? Dit is een speciale vorm van accupunctuur, maar dit kun je geheel zelf doen.

Hoe moet ik mijn acupressuurpunten masseren?
Het is erg belangrijk om in een relaxte en comfortabele houding te gaan zitten. Wanneer je goed zit, druk dan zachtjes op het drukpunt met ronddraaiende bewegingen. Massseer ongeveer 30 seconden tot 1 minuut.

Dit zijn de zes hoofdpunten om van je hoofdpijn af te komen!

schermafbeelding-2017-05-11-om-13-55-53

Yingtang punt:

Dit verbindingspunt zit tussen je wenkbrauwen en boven je neus. Masseer dit punt en zorg ervoor dat je ogen minder vermoeid raken.

schermafbeelding-2017-05-11-om-13-56-04

Zan zhu punt:

Dit verbindingspunt zit aan de binnenkant van je wenkbrauwen. Een massage op deze plek zorgt ervoor dat je loopneus stopt en dat je gezichtsvermogen verbeterd.

schermafbeelding-2017-05-11-om-13-56-17

Yingxiang punt:

Deze verbindingspunten bevinden zich aan beide kanten van de neusgaten. Dit punt kun je herkennen door het kuiltje in je jukbeenderen te vinden. Masseer deze punten en zorg ervoor dat je hoofd- en kiespijn verdwijnen.

schermafbeelding-2017-05-11-om-13-56-24

Tian zhu punt:

Masseer deze verbindingspunten en zorg ervoor dat je neusverstopping verminderd. Het neemt ook de pijn in de ogen en oren weg. Al deze effecten zorgen ervoor dat je hoofdpijn verdwijnt.

schermafbeelding-2017-05-11-om-13-56-31

Shuai gu punt:

Dit verbindingspunt zorgt er alleen voor dat je hoofdpijn langzaam wegneemt. Het heeft dus geen neveneffecten.

schermafbeelding-2017-05-11-om-13-56-38

He gu punt:

Masser dit verbindingspunt en zorg ervoor dat de rugpijn en kiespijn verminderd.

Vond jij dit een handig artikel? Deel dit bericht dan op facebook met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *