- Gezondheid, Medisch

Er is fantastisch nieuws boven tafel gekomen: Chocola maakt je slimmer!

Dacht jij misschien ook dat chocola er slecht voor ons is? Dat je er alleen maar meer puistjes van krijgt en er dikker van wordt? Denk daar maar eens beter over na. Uit een recent onderzoek bleek namelijk dat chocolade erg goed is voor onze hersenen. Volgens het onderzoek bleek dat je beter kunt nadenken na het eten van een reep, ren dus maar gauw naar de winkel en koop wat chocolade!

chocolade

De resultaten van het onderzoek zijn te vinden in het Amerikaanse dagblad Apetite, hierin wordt toegelicht dat chocolade zorgt voor een hogere hersenfunctionaliteit. Een kleine 1000 mensen zijn onderzocht door middel van 20 testjes. De testpersonen waren 23 tot 98 jaar oud.

De helft van de personen die testjes deden terwijl ze regelmatig chocola aten, scoorden op alle vlakken aanzienlijk beter. Abstract redeneren, je kortetermijngeheugen, ruimtelijk inzicht en visueel geheugen, het wordt allemaal tijdelijk beter door het eten van chocola!

DEEL dit bericht met al je chocolade liefhebbers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *