- Gezondheid

Dit kan er gebeuren met je lichaam als je 3 dadels per dag eet. Bizar!

Iedereen kent ze wel: dadels. Maar zijn ze nou gezond of juist ongezond? En wat gebeurt er als je er 3 per dag eet?

dadels

Dadels zijn de vruchten van palmbomen, ze bevatten veel voedingsstoffen die ons lichaam uitstekend kan gebruiken bijvoorbeeld: calcium, zwavel, ijzer, kalium, fosfor, mangaan, koper en magnesium.

Dadels zijn heel erg lekker, het is daarom ook super fijn dat ze ook goed zijn voor onze gezondheid. Ze bevatten een hele grote hoeveelheid gezonde vezels, vitaminen en mineralen. Deze gezonde vezels, vitaminen en mineralen kunnen je bijvoorbeeld helpen bij darmklachten. Als je drie dadels per dag aan je voeding toevoegt, zullen de volgende 9 dingen gebeuren met je lichaam. Dit is heel erg handig om te weten!

1. Energieboost

Dadels zijn erg rijk aan natuurlijke suikers. Hierdoor zijn dadels een perfecte snack voor ’s middags. Dit kan je een oppepper geven om er die middag weer voor de volle 100% tegen aan te gaan.

2. Bloedarmoede
bloedarmoede
Bloedarmoede is een van de meest voorkomende problemen bij de mensen. Dadels zijn een goede bron van ijzer en helpen bij de behandeling van bloedarmoede. Bloedarmoede kan voor een gevoel uitgeput zorgen. Stimuleer de ijzerwaarden in je bloed met dadels!

3. Lever
lever
Onderzoek heeft aangetoond dat dadels helpen om je lever te ondersteunen.

4. Spijsvertering
spijsverteringsklieren
Dadels bevatten oplosbare vezels. Oplosbare vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering, want het trekt water naar het spijsverteringskanaal. Dit helpt tegen constipatie. De kalium die in dadels zit, kan ook maagpijn en diarree behandelen. Kortom, ze brengen je spijsverteringskanaal in balans. Dadels versterken ook de goede bacteriën in de maag!

5. Stimuleert de gezondheid van het hart
High resolution man drawing chart heartbeat
De kalium in de dadel vermindert het risico op een beroerte. Het toevoegen van dadels aan je dieet kan LDL (low-density lipoprotein) cholesterol verlagen.

6. Pijnstiller
pijnstillers
Hoewel het moeilijk te geloven is, helpt de magnesium in dadels om pijn en zwellingen te verlichten. Dadels zijn absoluut een prima aanvulling op medische hulpmiddelen.

7. Verkleint de kans op kanker

Dadels bevatten magnesium, mangaan en selenium. Een dieet rijk aan selenium staat bekend om het voorkomen van kanker. Deze mineralen zijn ook belangrijk voor het sterk en gezond houden van onze botten en het bloed.

8. Verbetert de hersenfunctie

Dadels zijn, net als bananen, rijk aan vitamine B6. Dit zorgt ervoor dat de hersenfunctie verbetert, waardoor je beter in staat bent om informatie op te slaan (en ook weer op te halen wanneer je het nodig hebt.)

9. Bloedvaten
bloedvaten
Dadels bestrijden de kalk in bloedvaten. Dit verlaagt het risico op beroertes, hartaanvallen en andere ziekten voor het lichaam. Eet drie dadels per dag, dit zal een groot verschil geven!

Heb je iets aan deze informatie gehad, vergeet dit artikel dan niet te delen met je vrienden zodat iedereen op de hoogte is van de gezondheidsvoordelen van dadels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *