- Algemeen

Wist jij dat DIT gebeurt wanneer je zout in je koffie doet?

Veel mensen denken dat zout er alleen maar is om smaak te geven aan je eten, dit is logisch omdat je bijna overal zout bij doet voor een betere smaak. Een stuk vlees, stamppot, rijst: alles smaakt beter met een snufje zout.
Zout kan echter voor veel meer doeleinden gebruikt worden, je hebt hier verder geen speciaal zout voor nodig: gewoon tafelzout is al voldoende om de volgende dingen mee te doen:

Levendige Groenten

Wanneer je bijvoorbeeld bonen kookt in water zonder zout, raken ze vaak hun kleur kwijt. Dit komt omdat ongezout water de stof chlorofyl afbreekt in de groenten. Alles wat je hoeft te doen is één theelepel zout in de pan te gooien om de felle kleuren te behouden. Voor de beste smaak gooi je per liter ongeveer 2 theelepels zout in de pan.

Zoetere koffie

Wist jij al dat zout bitterheid vermindert? Veel mensen proberen de bitterheid van koffie tegen te gaan door suiker of melk in hun koffie te doen, maar één snufje zout is echter al voldoende. Wil je het dan nóg zoeter kan je er altijd nog suiker bij doen, je zal het zout dan ook zeker niet meer proeven.

Perfecte roereiren

roerei kruiden, roerei
Waarschijnlijk deed je achteraf al zout in je roerei, maar je kan dit veel beter net voor het roeren in de pan doen. De eieren worden namelijk luchtiger van zout. Er hoeft maar ¼ theelepel bij, zorg ook dat je niet te veel zout gebruikt want dan zullen je eieren droog en hard worden.

In het filmpje hieronder zie je tips van een chef voor het gebruik van zout.

  • Dit zijn een aantal andere dingen waar je zout ook voor kan gebruiken:
  • Vieze geuren tegengaan op je snijplank.
  • Pel je eieren makkelijker af door een snufje zout in het water te gooien tijdens het koken.
  • Verwijder roest vlekken met behulp van zout.
  • Verwijder dooie huidcellen van je voeten met zout.
Heb jij nog een tip die wij toe kunnen voegen aan dit lijstje? Schrijf het hieronder in de reactie en DEEL dit zodat je vrienden dit ook weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *