- Medisch

Deze marihuana kauwgom komt binnenkort uit op de markt en heeft ontzettend veel voordelen!

De cannabisindustrie is een sterk groeiende economie, dit komt onderandere doordat meerdere studies aangetoond hebben dat het kan helpen bij het verlichten van pijn en erg onschadelijk is voor het lichaam (in vergelijking tot bijvoorbeeld alcohol). Helaas is nogsteeds niet iedereen er van gediend dat het roken van marihuana helpt om de pijn te verlichten. Hierdoor blijven mensen vaak onnodig met pijn rond lopen.

Gelukkig hoef je het vanaf volgend jaar niet meer te roken of eten maar kan je het ook kauwen: de marihuana-geïnfundeerde kauwgom zal ook in Nederland verkocht worden. De CBD in de marihuana is een niet-psychoactieve cannabinoïde, dit betekent dat je er dus niet high van wordt, maar de pijn verlichtende functie wel zijn werk doet.

Zo werkt het:

De cannabinoïden in de kauwgom voorkomt de pijn zowel chronisch als acuut. Deze cannabinoïden worden opgespoort door de perifere zenuwen, waardoor je geen pijn meer hebt en je dus blijer voelt.

De eerste fabrikant van deze kauwgom is Axim Biotechnologies, zij hebben een CBD bevattende kauwgom genaamd MedChewRx, waar ze op het moment nog medische proeven mee uitvoeren. De introductie op de markt is in 2018, en het zal de eerste goed gekeurde cannabis kauwgom worden door de FDA. Zodra deze is goedgekeurd zal de kauwgom in elke apotheek beschikbaar zijn.

Marihuana werd al gebruikt om mensen met een prikkelbaar darmsyndroom, met symptomen als chronische krampen, een opgeblazen gevoel, buikpijn of obstipatie te verhelpen van de pijn. Voor hen wordt het nu een stuk makkelijker om van deze pijn af te komen.

De MedChewRx zal behalve CBD ook THC bevatten, elke kauwgom bevat 5mg van beide.

Kauwgom kauwen is gezonder dan roken omdat je op deze manier de longen niet beschadigd en de helende stoffen direct opgenomen kunnen worden in de mond. De lever wordt dus overgeslagen waardoor de pijn onmiddelijk wordt verlicht.

Dit zijn andere voordelen van de kauwgom:
-Het werkt neuroprotectief en neuro stimulerend op de geest.
-De druk wordt verminderd
-Stimuleert het cardiovasculaire systeem
-Zorgt voor cognitieve vooruitgang

Eventuele bijwerkingen
De hoofd-professor John Zajicek zegt dat er nog wel een aantal kleine onduidelijke bijwerkingen zijn. Er wordt daarom meer onderzoek gedaan naar een veiligere manier en effectieve leveringsmethode van cannabis voor pijnvermindering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *