- Algemeen

Slaap jij met de verwarming aan? Dit is de reden dat je véél beter in een koude kamer kan slapen!

Het wordt weer steeds kouder, en dat betekent dat je steeds vaker de verwarming aan gaat zetten. Als we gaan slapen wordt de verwarming vaak nog even flink aangezet, om aangenaam het bed in te kruipen. Sommigen laten de verwarming zelfs heel de nacht aanstaan. Het is heerlijk, lekker warm slapen in bed terwijl het buiten vriest.

Wat maar weinig mensen weten is dat slapen in een verwarmde kamer ontzettend slecht is voor je gezondheid. Het is stukken beter om ’s nachts, tijdens het slapen, de verwarming uit te laten. Dit kan misschien lastig zijn voor sommigen, de ander vindt het weer heel fijn om onder de dekens te kruipen in een koude kamer.

Maar waarom is slapen zonder de verwarming aan nou beter dan met verwarming aan?

  • Uit een recent onderzoek bleek dat je lichaamstemperatuur in verband staat met chronische slaapproblemen. Als je het warm hebt, slaap je minder diep en wordt je vaker wakker. In een koude kamer raak je sneller in een diepe slaap en wordt je uitgerust wakker.
  • Ook werkt je stofwisseling beter in een koude kamer. Je lichaam moet namelijk harder werken om op temperatuur te blijven. In een koude kamer verbrandt je dan ook meer calorieën, super handige tip!
  • Alsof dit nog niet handig genoeg is blijf je door te slapen in een koude kamer ook nog is jonger! Doordat je lichaam afkoelt worden er meer hormonen door je lichaam gepompt, hier vallen ook anti-verouderingshormonen onder.

DEEL deze handige tip met al je vrienden op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *