- Gezondheid

Dit zijn de voordelen van zwarte peper en essentiële olie voor je gezondheid

Al eeuwen lang worden kruiden gebruikt als medicijn. De meeste kruide bieden dan ook een ongelooflijke geneeskracht. Zo heeft zwarte peper een hoop voordelen en is essentiële olie een van de meest krachtige natuurlijke producten.

Etherische olie van zwarte peper

Deze etherische olie biedt antibacteriële, antiseptische, anti-spasmodische, anti-inflammatoire, antioxidant, carminatieve, diaphoretic, diureticum, expectorant, febrifuge, laxerende, rubefacient en heeft een stimulerende effect.

Antibacteriële activiteit

Insectenbeten en infecties worden verzacht door zwarte peper. Door het regelmatig gebruik verminder je het risico op atherosclerose en je reinigt arteries.

Antioxidanten

Zwarte peper herstelt schade, vermindert de kans op kanker en hart- en vaatziekten en voorkomt leverproblemen.

Digestieve gezondheid

Dit kruid stimuleert de productie van zoutzuur in je maag. Daarnaast voorkomt zwarte peper winderigheid. Er is dus geen betere manier om giftige stoffen uit te schakelen.

Neurologische boost

Piperine is een samenstelling in zwarte peper die de cognitieve storing en geheugenvermindering herstelt.

Ademhaling

Zwarte peper verlicht nasale congestie en sinusitis. Hierdoor heeft het het vermogen om slijm in de bovenste luchtwegen op te lossen.

Gezonde huid

Je kunt zwarte peper gebruiken om vitiligo te behandelen. Dit is een conditie waarin mensen witte vlekken op hun huid krijgen. Piperine stimuleert de productie van pigment in de huid.

Gewichtsbeheer

De verbindingen in de buitenste laag van peperkorrels versterken de afbraak van vet en bevorderen een gezond proces van gewichtsverlies.

Etherische olie

De etherische olie van zwarte peper verzacht je geest en lichaam. Om mentale stress te verminderen combineer je dit met lavendel- of juniperoliën.

Je kunt zwarte peperolie ook toevoegen aan BBQ of biefstuksaus. Deze olie bevat sesquiterpenen, een soort antioxidanten die zweet en urineren stimuleren. De essentiële olie van zwarte peper verhoogt de productie van gal en verbetert de spijsvertering.

Gebruik zwarte peperolie altijd mer drageroliën om spieren te ontspannen en kramp te behandelen. Zwarte peperolie heeft een anti-spasmodische eigenschap en vermindert krampen. antioxidanten elimineren urinezuur uit het bloed waardoor het ideaal si voor mensen met jicht, reumatische werken en artritis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *