- Gezondheid

Nooit meer uren rondlopen met tandpijn door dit natuurlijk middel!

Knoflook staat bekend als etenswaar en door zijn unieke smaak heeft het een speciale plek in keukens wereldwijd. Zelfs de Chinezen, oude Romeinen, Grieken en Egyptenaren wisten dat knoflook fantastische genezingskrachten heeft.

De anti-inflammatoire en antibacteriële eigenschappen van knoflook zijn nuttig bij het behandelen van allerlei aandoeningen, waaronder tandpijn. Dit magische ingrediënt wordt allicine genoemd en is te vinden in het kleverige sap van de knoflookplant.

Zo kan je knoflook gebruiken om tandpijn te behandelen:

Infecties veroorzaken tandpijn. Wanneer deze pijn opkomt neem je een halve knoflook en smeer dit op de pijnlijke plek. Laat de knoflook 7 tot 10 minuten op de plek zitten. Na deze 10 minuten is de pijn, als het goed is, verdwenen. Mocht dit niet helpen, neem dan een heel teentje knoflook en kauw hier voorzichtig op zodat het sap vrijkomt. Deze sap bevat allicine wat ervoor zal zorgen dat de pijn verdwijnt. Na 30 minuten zul je verschil merken.

Knoflook is een geweldig middel voor tandpijn. Vooral wanneer de tandpijn in het weekend opkomt, als alle tandartsen gesloten zijn. Vergeet alleen niet dat dit een noodmaatregel is en geen remedie. Wanneer je tandpijn blijft aanhouden moet je zo snel mogelijk naar een tandarts. Tandpijn komt voor in veel verschillende vormen en een huismiddel alleen is niet altijd genoeg. Raadpleeg bij twijfel altijd de tandarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *