- Overig

Zo verminder je nachtelijke bezoekjes aan het toilet!

Veel mensen moeten iedere nacht naar de wc. Het is dan ook helemaal niet leuk om uren voordat je wekker afgaat naar het toilet te sluipen. En om eerlijk te zijn weet iedereen dat dit probleem alleen maar erger wordt naarmate je ouder wordt.

toilet

Veel mensen denken daarom dat je dit probleem niet kunt voorkomen. Maar naast je leeftijd kan ook je dieet een rol spelen bij hoevaak je plast. Mensen van iedere leeftijd hebben er last van dat ze’s nachts op moeten staan om te gaan plassen. Japanse onderzoekers van de Nagasaki University hebben het vermoede dat dat natrium te maken heeft met dit nachtelijke probleem.

Deze onderzoekers zijn een experiment gestart waarbij 223 mensen hun natrium inname met 20 procent verminderen. Aan het einde van dit experiment bleek dat deelnemers ’s nachts minder naar de wc moesten. Dit ging gemiddeld van 2,3 keer naar 1,4 keer.

Wanneer je denkt dat natrium ook je nachtelijke wc-bezoekjes beïnvloeden, hebben wij goed nieuws. Het is helemaal niet moeilijk om je natrium inname te verminderen! Een paar simpele dingen om je zoutinname te verminderen lees je hieronder.

Probeer tijdens het koken zout te vervangen door knoflook of gember. Deze smaken zijn veel gezonder dan zout. Je kunt beter groenten in blik consumeren wanneer je kiest voor weinig natriuminname. Was ook de groenten in een vergiet voordat je ze kookt.

Probeer bij het uiteten gefrituurd of gepaneerd voedsel te minimaliseren. In plaats daarvan kun je kiezen voor gestoomd of gegrilde gerechten. Een bonus van deze manier van eten is ook nog eens dat je calorie inname zal afnemen! Wil je snel verandering zien in je kaliumconsumptie, dan kun je al het zoute voedsel vervangen door voedsel dat vol zit met kalium. Voorbeelden hiervan zijn bonen, yoghurt, aardappelen en banaan. Raadpleeg wel eerst een arts voordat je drastische veranderingen in je dieet aanbrengt.

Breng jij regelmatig bezoekjes aan het toilet midden in de nacht? En heb je je natriuminname vermindert in de hoop van je probleem af te komen? Deel dan je advies en ervaringen in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *