- Gezondheid

Elke tandpasta tuben heeft een streepje onderaan, en heeft DIT als functie…

Op internet kom je vaak allerlei informatie tegen over producten die je dagelijks gebruikt en waarvan je helemaal niet wist dat er betere manieren zijn om ze te gebruiken. Vaak kom je op deze manier achter handige weetjes, maar soms zijn het ook gewoon onzin dingen…

Dit is ook zo’n artikel waar je misschien wel iets aan gaat hebben. Veel mensen kennen dit weetje namelijk niet. Wat doe je als je tandpasta nodig hebt en je in de supermarkt loopt? Je kijkt dan naar de prijs, het merk en of het voor gevoelig tandvlees is of niet. Dit zijn de meest voorkomende criteria waar mensen op letten. Maar is het je weleens opgevallen dat er een streep onder aan de tandpasta tube zit? En dat deze een bepaalde kleur heeft? Als je dit ooit gezien hebt, weet je dan ook waarvoor dit staat?

De gekleurde strepen die onder aan je tandpasta tube zitten geven aan waar de tandpasta van gemaakt is. Of het chemische of juist natuurlijke ingrediënten zijn.

Een groene streep staat voor natuurlijke ingrediënten.

Wanneer er een blauwe streep onder aan de tube staat, bevat het natuurlijke ingrediënten en medicijnen. Deze kleur is vaak een tandpasta voor gevoelig tandvlees of tanden.

Een rode streep staat voor natuurlijke en chemische ingrediënten.

Wanneer de streep zwart is bevat de tandpasta alleen chemische ingrediënten.

Wist jij dit? Voortaan let ik erop welke tandpasta ik koop, en jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *