- Gezondheid

Alle vrouwen zouden dit moeten eten om urineweginfectie te voorkomen!

Iedereen die wel eens een urineweginfectie heeft gehad wil er alles aan doen om dit te voorkomen. Door dit artikel te lezen weet je hoe je dit kunt voorkomen!

Wat veroorzaakt urineweginfectie?

Urineweginfecties kunnen door verschillende bronnen ontstaan. Deze oorzaken kunnen ontstaan door trauma (ruwe geslachtsgemeenschap) tot overgroei in de candida. Door ruwe geslachtsgemeenschap kunnen de urinewegen beschadigen. Dit kan vervolgens zorgen voor bacteriën die daar niet thuis horen.

Maar hoe voorkom je overgroeide gist? Je kunt het antwoord zoeken in een cranberry extract en probiotica. Cranberry bevat een uniek enzym dat je blaas beschermt tegen darmbacteriën. In plaats van bacteriën te doden, wat juist goed voor je is (maar niet in je blaas of urineweg), voorkomt dat bacteriën zich vastzetten aan de wanden van je blaas en urineweg. Dit voorkomt een infectie.

Helaas is cranberry sap ook niet het antwoord. Dit sap bevat zoetstoffen die overactieve gist kunnen veroorzaken. Daarnaast bevat het sap geraffineerde suiker. Dit wordt gelinkt aan kanker en diabetes. Helaas bevat cranberry sap niet genoeg enzymen om te voorkomen dat bacteriën zich vastklampen aan wanden van de blaas en urineweg.

Gelukkig helpt probiotica om deze bacteriën onder controle te houden. Dit houdt niet alleen bacteriën, maar ook gist in de vagina onder controle. Probiotica zijn levende enzymen die alles in je lichaam in blaas houden. Daarnaast kan probiotica ook je cholesterolgehalte en bloeddruk verlagen.

Producten zoals augurken, tempeh, miso, griekse yoghurt of prebiotische supplementen zijn erg geschikt om genoeg probiotica binnen te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *