- Gezondheid

6 tekenen van giftige nieren die je niet moet negeren!

Je nieren zorgen ervoor dat je bloed gefilterd wordt. Daarnaast zorgen ze ervoor dat afvalstoffen uit je urine en bloed worden afgevoerd. Wanneer dit wordt belemmerd kan het voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Nierziekten kunnen namelijk door verschillende factoren worden veroorzaakt, je kunt hierbij denken aan een hoge bloeddruk en diabetes. Dit zijn beide veel voorkomende factoren.

In de Verenigde Staten is nierziekten zelfs nummer 9 in de lijst van veelvoorkomende doodsoorzaken. Het is daarom erg belangrijk dat je tekenen van giftige nieren vroeg kan herkennen om zo verdere complicaties te vermijden.

nieren

Urineren

Het aantal keer dat je naar de wc moet hangt af van hoeveel water je drinkt. Maar wanneer je nieren verstopt zijn kunnen deze of meer of minder urine produceren. Dit kan leiden tot respectievelijke polygamie en oligurie. Een verandering aan je wc-bezoekjes kunnen dus een teken zijn van nierproblemen.

Aparte urinegeur

Een dieet, uitdroging, fysieke activiteiten en vele andere factoren kunnen de geur van je urine beïnvloeden. Wanneer je urine zoet of visachtig ruikt kan dit een teken zijn dat er iets mis is met je nieren.

Verandering in kleur van je urine

Een gezonde urinekleur is bleek geel, maar hoe meer je hebt gedronken, hoe lichter je urinekleur wordt. Bij bruine, zwarte, roze, oranje of zelfs rode urine is het duidelijk dat er iets mis is met je nieren.

Buikpijn

Nierproblemen worden vaak vergezeld door buikpijn.

Zwelling, misselijkheid en kortademig

Wanneer je nieren afvalstoffen niet goed kunnen afvoeren, kun je zwellingen, kortademigheid en misselijkheid ervaren. Dit komt door een druk op het ademhalingsstelsel.

Duidelijke verandering in urine

De kleur van je urine wordt beïnvloedt door hydratatie. Een duidelijk symptoom van nierproblemen is pus in je urine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *