- Overig

Ik koop nooit meer selderij. Gebruik deze briljante methode om thuis een oneindige voorraad aan te leggen.

Selderij is een veelzijdige groente die je in diverse gerechten kunt gebruiken. Bijvoorbeeld in soep, in een salade of als snacks. Deze groente is helemaal niet duur, maar wat nu als je een oneindige voorraad hebt van deze groente die helemaal niets kost?

Het is erg eenvoudig om selderij thuis te kweken. Je kunt een hoop geld besparen als je er voldoende van gebruikt. Daarnaast is dit kweekproces een leuke activiteit om met kinderen te doen. De plant groeit namelijk erg snel.

Ben je klaar om je eigen selderij moestuin aan te leggen? Lees dan snel onderstaande tips en bekijk onderstaande video van Veggie Tutorials.

Wat heb je nodig:

– 1 stengel selderij
– mes
– kom of schotel
– plantenbak
– potgrond, meststof, houtsnippers

Knip het uiteinde van de selderij af

Het uiteinde is normaal gesproken het deel van de selderij dat je niet gebruikt. je kunt deze verspilling vooromen door er een nieuwe plant uit te kweken. Als je het onderste gedeelte, het deel waar het kontje zit en waar de stengels komen, afsnijdt, neem je ongeveer 7 tot 8 centimeter selderij mee.

Leg de wortels in water

Plaats het afgesneden gedeelte in een kom of schaal met water. Zorg ervoor dat de kont naar beneden ligt en dat de bovenkant van de selderij boven het water uitsteekt.

Laat ontkiemen en verwijder de buitenste laag

Je kunt in de volgende 10 dagen zien hoe hard de selderij groeit! Rond dag 10 zul je wat van de buitenste lagen moeten verwijderen zodat de nieuwe wortels en stengels ruimte hebben om te groeien.

Plant in een pot of in de tuin

De selderij is nu klaar om geplant te worden in voedingsrijk grond. Het is belangrijk dat je de grond goed vochtig houd, ongeacht of je de selderij binnen of buiten plant.

Een tip van deskundigen:

Iedereen weet dat selderij uit water bestaat. Het is dus belangrijk om de plant kost wat kost vochtig houdt tijdens het groeiproces. Je moet hiervoor meer doen dan de plant alleen vochtig houden. We raden je hierom dan ook aan om houtsnippers en compost rondom de plant aan te brengen. Hierdoor wordt er meer vocht vast gehouden. Bemest de grond, want hoe meer voedingsstoffen en water de selderij heeft, hoe sappiger deze zal zijn en hoe beter deze zal smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *