- Overig

5 gezondheidsvoordelen van bananen die je vast en zeker nog niet wist!

Bananen bevatten veel vitaminen en andere voedingsstoffen, zoals zink, natrium, kalium, magnesium, calcium, vitaminen A, C en B6, ijzer, fosfor en natuurlijks suikers zoals sucrose glucose en fructose. Dit maakt dat bananen heel gezonde vruchten zijn.

bananen

Bananen hebben vele voordelen voor je gezondheid, waaronder:

Bananen behandelen bloedarmoede

Door het hoge ijzergehalte in bananen wordt bloedarmoede behandelt. Hierdoor verdwijnen de symptomen zoals hoofdpijn, snelle hartslag, duizeligheid, kortademigheid en vermoeidheid.

Regelt je stoelgang

Door regelmatig een banaan te eten worden de problemen van een onregelmatige darmbeweging opgelost. Bananen bestaan uit onoplosbare vezels, houd er daarom rekening mee dat je veel water moet drinken.

Steunt een gezond hart

Bananen hebben een hoog kaliumgehalte. Dit is een minerale elektrolyt die van belang is voor je hart. Het stroomt naar je cellen door het lichaam en ondersteunt het zuurstoftransport naar de hersenen door de bloedsomloop. De optimale valiumniveaus verlagen het risico op hoge bloeddruk, beroerte en hartziekten in het lichaam.

Verbetert de gezondheid van je oog

Doordat bananen veel vitamine A, een vet oplosbare vitamine die essentieel is voor de gezondheid van je oog, bevatten. Ondersteunen de bananen je zicht en vermindert het het risico op nachtblindheid.

Behandelen depressies

De tryptofaan die bananen bevatten zijn rijk aan eiwitten. Het verandert in serotonine waarmee de stemming verbeterd wordt en het je helpt beter te ontspannen. De tyrosine die bananen bevatten hebben aminozuur dat de hoeveelheid norepinefrine en dopamine in het lichaam verhoogt. Hiermee wordt de concentratie en alertheid verhoogt en de hersenactiviteit gestimuleerd.

Behandeling van de ochtendziekte

Het eten van bananen is tijdens je zwangerschap van groot belang. Vooral als je last hebt van ochtendziekte omdat dit de bloedglucose reguleert en veel voedingsstoffen biedt. Deskundigen adviseren zwangere vrouwen dan ook om iedere ochtend op een lege maag en na iedere maaltijd een banaan te eten om de stemming en fysieke ontwikkeling van de ongeboren baby te stimuleren.

Verzachten van maagzweren

Bananen bevatten nuttige ingrediënten die de vorming van een beschermlaag van slijm in de maag ondersteunen. De maagzuren worden verhindert en de zuurgraad geneutraliseerd. Dit leidt tot vorming van zweren. Bovendien hebben ze proteaseremmers die zich ontdoen van de bacteriën in de maag.

Genezen van muggenbeten

Bananenschillen zorgen ervoor dat jeuk verzacht wordt en dat de zwelling van muggenbeten vermindert wordt. Wrijf de binnenkant van de bananenschillen op de zwelling voor 5 minuten.

Hulp bij gewichtsverlies

Door het hoge vitamine- en vezelgehalte en weinig vet, zijn bananen ideaal als je gewicht wil verliezen.

Zorgt voor natuurlijke energie

De combinatie van vitamine, mineralen en koolhydraten stimuleert het lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *