- Algemeen

Eenvoudige trucs om je oven er weer zo goed als nieuw uit te laten zien!

Hoevaak reinig jij je oven grondig? Het schoonmaken van de oven wordt vaak gezien als een onbetwistbare taak. Gelukkig zijn er eenvoudige tips en tricks om het schoonmaken makkelijker te maken. Het grootste deel van de producten vind je ook nog eens in je huis!

oven

Eerst weken

Wanneer je wilt beginnen met het reinigen van je oven, moet je altijd proberen om zo veel mogelijk losse onderdelen te verwijderen. Deze verwijderbare delen kun je in een schoonmaakoplossing gemaakt van verdunde azijn zetten om te weken terwijl je de oven reinigt. Dit maakt het ook makkelijk om moeilijk bereikbare plekken schoon te maken.

Bakplaat schoonmaken

Je kunt je bakplaat schoonmaken door deze royaal te bestrooien met zout en deze vervolgens op 120 graden in de oven te plaatsen. Wanneer de zoutkorrels bruin zijn haal je de bakplaat eruit en was je deze tot het schoon is met warm water.

Baking soda

Een andere manier om je bakplaat schoon te maken is door baking soda te gebruiken. Je neemt 3 lepels baking soda en stroomt deze over de bakplaat. Giet er vervolgens water bij tot deze bakplaat helemaal bedekt is. Plaats de bakplaat in de oven op 210 graden en laat het 20 min in de oven. Na deze 20 minuten haal je de bakplaat eruit en was je de bakplaat af met warm water.

Azijn

Je kunt azijn gebruiken als vet oplosser. Neem dan een sprayfles en giet de azijn hier in. Spray vervolgens je oven in met azijn en laat dit intrekken. Je kunt ook afwaszeep bij de azijn toevoegen voor een beter effect. Laat dit vervolgens zo’n 30 minuten intrekken. Na deze 30 minuten veeg je je oven schoon met een spons.

Home made schoonmaakmiddel

Deze oplossing is net zo makkelijk als alle andere oplossingen. Meng 8 theelepels baking soda, 8 theelepels afwaszeep en 6 theelepels witte azijn in een grote kom. Verspreid dit in een dunne laag over de gehele oven. Laat dit gedurende 10 minuten intrekken voordat je alles met een vochtige doek afneemt.

Glazen oppervlakte schoonmaken

Wil je nu een glazen oppervlakte schoonmaken? Zet dan eerst de keukenhanddoek op een azijn-gebaseerde schoonmaakmiddel en leg deze op de glazen oppervlakte. Na een half uur wachten kun je een keramische glazen schraper gebruiken om vuil te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *