- Algemeen

Ben je verslaafd aan lippenbalsem? Dan moet je dit lezen

Ben jij iemand die altijd lippenbalsem bij zich heeft? En heb jij door jouw vele ervaring een heuse favoriet? Je bent zeker niet de enige, maar voordat je je lippen opnieuw insmeert, zou ik even verder lezen!

De Deense krant BT heeft een onderzoek geplaatst waaruit is gebleken dat er verschillende voordelen, maar zeker ook veel nadelen aan lippenbalsem zitten. Jørgen Serup is professor op de dermatologische afdeling van het Bispebjerg-ziekenhuis en deed onderzoek naar lippenbalsem. Dit onderzoek kwam uit in een interview in de krant:

Wanneer lippenbalsem water bevat, kan dit erg gevaarlijk zijn. Het water wat in de lippenbalsem zit dringt dan namelijk cellen binnen, wat ervoor zorgt dat deze cellen opzwellen. Als dit water even later weer verdampt, trekken cellen weer samen waardoor er droogte ontstaat. Je moet op deze manier dus blijven smeren, en laat dit nu net zijn wat lippenbalsemfabrikanten willen.

Naast water is het ook raadzaam om een lippenbalsem zonder paraffine te gebruiken. Paraffine kun je vinden in lippenbalsem als was of paraffineolie. Je kunt dan beter vaseline gebruiken als lippenbalsem.

Vele mensen hebben al onderzoek gedaan naar het gevaar van lippenbalsem en allemaal concluderen ze dat je geen lippenbalsem op waterbasis moet gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *