- Algemeen

Stop met het kopen van dure blauwe bessen! Gebruik deze slimme tips voor een oneindige gratis voorraad…

Blauwe bessen zijn erg veelzijdig. Je kunt er heerlijke smoothies van maken, je kunt ze bij het ontbijt eten of natuurlijk eten als lekkere snack. Het enige nadeel aan blauwe bessen is dat ze erg duur zijn!

Wanneer je ze echt te duur vindt om te kopen, kun je ze altijd nog thuis kweken. Op deze manier kun je makkelijk en goedkoop genieten van deze lekkere blauwe bessen.

Lees hieronder hoe je bosbessen het beste kunt kweken!

1. Wees kieskeurig

Wanneer je blauwe bessen wil gaan planten, moet je eerst even onderzoek doen. Bekijk hoe de grond is waarin je de bosbessen wil stoppen. Iedere bes is anders, sommige doen het goed in een warme omgeving, terwijl anderen juist goed groeien in een koude omgeving.

2. Denk aan de bodem

Bekijk de zuurgraad van de bodem. De beste zuurgraad zit tussen de 4 en de 5. Wanneer je niet over de goede zuurgraad beschikt, zullen je blauwe bessen niet goed groeien en dit zal invloed hebben op de smaak.

3. Plant de bessen op de juiste plek

Het is van groot belang dat je blauwe bessen op de goede plek plaatst. De groei en de smaak hangen af van de grond, het zonlicht en de hoeveelheid water die het kan absorberen.

4. Houd ze veilig

Bescherm je blauwe bessen tegen vogels, insecten en andere hongerige wezens.

5. Haal het beste uit de bessen

Plant je blauwe bessen in het voorjaar, en ze zullen rond juli perfect zijn. Als ze een mooie blauwe kleur krijgen zijn ze perfect om te plukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *