- Overig

Bedek jij een onbekend toilet ook altijd met wc-papier? Nu je DIT weet, zul je het nooit meer doen!

Wist jij dat wc-papier op een openbare toilet leggen averechts werkt?!

Het bezoeken van een openbare wc is toch altijd iets minder fijn dan thuis. Het voelt altijd iets minder schoon en het idee dat wildvreemde mensen ook op die wc hebben gezeten maakt het er niet frisser op. Maar als je niet anders kunt en je hoge nood hebt, heb je helaas geen andere keus. En omdat het dan toch moet, bedek je de vieze wc-bril maar met een dikke laag toiletpapier.

Wc-papier op de bril

Je denkt dat je hierdoor toch nog een beetje bent bescherm tegen alle bacteriën, maar helaas! Doordat je wc-papier op de bril legt, trek je juist bacteriën aan. Ontwerpers hebben namelijk al nagedacht over dit probleem. Ze hebben daarom de toiletbril op een erg hygiënische manier ontworpen: doordat de toiletbril zo glad is, kunnen de bacteriën zich niet goed ontwikkelen. Ook komt een toiletbril in aanraking met relatief schone billen. Mensen denken vaak dat billen erg onhygiënisch zijn, maar er zitten helemaal niet zoveel bacteriën op als men denkt; deze zitten namelijk verstopt in je broek.

Broedplaats

Daarentegen is het toiletpapier juist een broedplaats voor bacteriën. Door het ruwe oppervlak is het een prettig huisje voor bacteriën. En daarnaast zitten mensen ook nog met hun handen allemaal aan dezelfde rol toiletpapier. En laat handen nu net het lichaamsdeel zijn met de meeste bacteriën. Kort samengevat is het dus het beste om gewoon met je bips op de wc-bril te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *