- Gezondheid

Vaak last van koude handen en voeten? Dan is dit een belangrijk artikel om te lezen!

Ik denk dat veel mensen hier last van hebben, koude voeten en handen. Wist je dat als je het koud krijgt je lichaam je meteen wil beschermen en meteen je organen beschermd tegen onderkoeling.

Lees hier de belangrijkste reden van koude handen en voeten!

Zenuwbeschadiging
Zenuwen zijn de reden dat je koude rillingen krijgt in jouw handen en voeten. Koude handen kunnen een teken zijn van onderdrukking van de zenuwen door herhaaldelijke bewegingen, oftewel RSI kan een mogelijke oorzaak zijn

Vitaminegebrek
Maar het kan ook een vitaminegebrek zijn.. Let hier heel goed op en ga desnoods naar de dokter om te checken. Het kan komen door bloedarmoede of een te laag ijzergehalte, hier heb ik zelf last van gehad. Neem wat extra ijzer op in jouw dieet of slik extra vitamine pillen. De warmte zal vanzelf terug komen

Roken

Ook roken kan de reden zijn. Iedereen weet natuurlijk al lang dat roken slecht is, en dat het de bloedvaten vernauwd is ook wel bekend. Maar ik wist niet dat je hierdoor koude handen en voeten kan krijgen. Nog een extra reden om te stoppen met roken dus!

Vond jij dit nou handige weetjes? Deel deze dan met je vrienden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *