- Overig

Deze 10 dingen die jij vast niet weet over je bloedgroep!

Je bloedgroep staat al bij je geboorte vast, hier kan niemand ook maar iets aan veranderen. Er bestaan verschillende bloedgroepen, namelijk A, B, AB en O. Door sommige mensen wordt gezegd dat mensen met dezelfde bloedgroep overeenkomsten vertonen.

Bloedgroep en nakomelingen

Ongeveer 85% van de mensen zijn Rh positief. Wanneer de vrouw Rh negatief is en de man Rh positief, is er een verhoogd risico dat hun kinderen gezondheidskwalen kunnen ontwikkelen.

Bloedgroep en ziekten

Alle bloedgroepen zijn vatbaar voor bepaalde ziektes. Wanneer je zelf hebt ontdekt welke ziektes er het meest voorkomen bij je eigen bloedgroep, kun je dit tegengaan en verminderen.

Bloedgroep en voeding

Het kan erg belangrijk zijn om je eigen bloedgroep te kennen als je een bepaald dieet wilt volgen. Uit enkele onderzoeken is gebleken dat je bepaalde voedselsoorten dan beter kunt eten en dat je sommige beter kunt vermijden. Zo kunnen mensen met bloedgroep O veel meer eiwitten in de vorm van vlees en vis eten. Terwijl mensen met bloedgroep AB juist beter mager vlees en zeevruchten kunnen eten.

Bloed antigenen

In je bloed, spijsverteringskanaal, neusgaten, longen, in de mond en in je dikke darm kunnen antigenen aanwezig zijn.

Bloedgroep en stress

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met bloedgroep O meet tijd nodig hebben om te ontspannen na een stressvolle inspanning.

Bloedgroep en gewichtsproblemen

Je bloedgroep kan bepalen of je aanleg hebt voor buikvet of juist minder. Bloedgroep O is snel vatbaar voor het verkrijgen van buikvet, terwijl mensen met bloedgroep A hier juist bijna nooit problemen mee heeft.

Bloedgroep en zwangerschap

Voor vrouwen met bloedgroep AB hebben we goed nieuws. Zij bevallen namelijk makkelijker dan de anderen.

Bloedgroep en bloedtransfusies

Mocht je een bloed transfusie nodig hebben, dan is het erg belangrijk om te weten dat mensen met bloedgroep O en Rh-negatief universele donoren zijn. Mensen met bloedgroep AB kunnen daarentegen alles ontvangen. In een noodgeval kan deze informatie ontzettend handig zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *