- Gezondheid

Oei: dit gebeurt er met je lichaam wanneer je het poepen uitstelt

Bijna iedereen doet het dagelijks, maar toch vinden mensen het een vies of vervelend onderwerp om over te praten: poepen. We doen onze grote boodschap het liefst thuis en veel mensen doen dit dan ook absoluut niet op school, op het werk of bij andere mensen thuis. Op een andere wc poepen geeft voor veel mensen een ongemakkelijk gevoel, waardoor veel mensen het poepen vaak uitstellen tot ze thuis zijn.

Het uitstellen is niet alleen erg vervelend, maar ook nog eens erg ongezond! Lees hieronder de 4 gevolgen van het uitstellen van de grote boodschap!

1. Kramp:

Het wordt tijd om naar de wc te gaan wanneer je je drol tegen je onderbroek aan voelt drukken. Je kring- en buikspieren moeten erg hard werken om deze drol tegen te houden wat een grote kans op kramp en een langdurend opgeblazen gevoel veroorzaakt.

2. Verstopping:

Bijna iedereen die zijn ontlasting wel eens heeft uitgesteld weet dat dit gevoel op een gegeven moment ophoudt. Helaas betekent dit niet dat de drol weg is, het betekent alleen dat het voor een verstopping zorgt.

3. Oncomfortabel toiletbezoek:

Als je je grote boodschap langer dat 12 uur uitstelt, zorgt dit ervoor dat je ontlasting harder en harder wordt. Je eerstvolgende toiletbezoek zal dan ook niet plezierig zijn.

4. Laxeermiddel:

Als je poepen dagelijks uitstelt, kan dit zorgen voor serieuze problemen met naar de wc gaan. Dit lijdt ertoe dat je niet meer ‘zelfstandig’ kan poepen, maar verplicht bent om laxeermiddelen te gebruiken. Soms kan het zelfs zo erg zijn dat je naar de dokter moet om te helpen met het verwijderen van je ontlasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *