- Gezondheid

7 redenen om cashewnoten te eten! Wist ik dit maar eerder!

Iedereen kent cashewnoten door hun onmiskenbare vorm. Ze hebben een zoete, boterachtige en toch ook zoute smaak. Het belangrijkste is dat het een bron van mineralen en vitamines is. Cashewnoten groeien aan notenbomen, in subtropische klimaten.

Veel mensen eten cashewnoten gezout en geroosterd als gezonde snack. Rauw en ongezouten cashewnoten vind je vaak in vegetarische en Indischce gerechten. Lees hieronder waarom cashewnoten zo gezond zijn:

1. Bloed gezondheid

Cashewnoten helpen het lichaam om rode bloedcellen te gebruiken. Het koper en ijzer in de noot werkt samen. Dit zorgt ervoor dat de zenuwen, bloedpatenen het immuunsysteem gezond en werkend blijven.

2. Oog gezondheid

Wist jij dat cashewnoten goed zijn voor je ogen? Het bevat een hoog level van zeaxanthine en luteïne. Dit zijn antioxidanten die je helpen om je oog te beschermen tegen licht beschadiging.

3. gezonde botten

Het hoofd bestanddeel van cashewnoten is magnesium. Dit is belangrijk voor gezonde botten.

4. Hoog in vitamines

Cashewnoten zitten boordevol met vitamines en bevatten niacine, pantotheenzuur, riboflavine en thiamine. Deze vitamines beschermen je tegen pellagra en sideroblastische bloedarmoede.

5. Hart gezondheid

Als je cashewnoten vergelijkt met andere noten, dan heeft het een laag vetgehalte die je kunt vinden in de olie zuur, wat heel goed is voor je hart. Het is cholesterol vrij en antioxidanten helpen je om hartziektes te voorkomen.

6. Voorkomt kanker

Proanthocyanidinen helpen je met het stoppen van de verdeling van kankercellen. Het hoge koper gehalte en proanthocyancdinen helpt tegen het vechten tegen darmkanker en kankercellen.

7. Gewichtsverlies

Een studie in Harvard beweert dat het dagelijks eten van 2 porties noten een hulpmiddel kan zijn voor een gevecht tegen: diabetes, hartziekten en kanker. Daarnaast is het een vervanging van eiwitten en dierlijke vetten wat een goede manier is om je gewicht in balans te houden. Het vermindert ook de opbouw vanher cholesterol en vet in het hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *