- Algemeen

Deze trucs helpen jou om ’s ochtends je bed uit te komen!

Bijna iedereen heeft een hekel om vroeg uit bed te gaan. Waarschijnlijk zul je dit toch iedere dag moeten omdat je naar je werk moet. Voor iedereen die vroeg uit bed moet, hebben we hier tips bij elkaar gezocht om het eenvoudiger te maken. Op deze manier word je op een goede manier wakker en begin je de dag goed!

Ritueel

Het is belangrijk dat je iedere dag op vaste tijden gaat slapen en weer opstaat. Ook wanneer je niet moe bent, raden we je dit aan. Zorg ervoor dat je iedere nacht minimaal 7 uur slaap krijgt. Moet je hiervoor je hele ritme aanpassen? Doe het dan geleidelijk aan, want dit is een stuk makkelijker.

Uitrusten

De belangrijkste tip die we je meegeven: Ga niet te laat slapen! Goed opstaan staat in verband met goed en genoeg slapen. Zorg ervoor dat je bed fijn ligt en dat je op tijd gaat slapen. Het is slim om je telefoon weg te leggen wanneer je wilt gaan slapen. Dit scherpe licht zal je biologische klok verstoren waardoor je minder diep slaapt.

Gordijnen

Probeer te slapen met de gordijnen open. Wanneer je wakker wordt met de zon in je gezicht, zal je je al direct een stuk frisser voelen. Daarnaast geeft de zon je een vitamine D boost.

Wekker

Veel mensen houden van snoozen, maar toch is dit niet helemaal goed voor je. Door te snoozen val je in een diepe slaap om er vervolgens weer uit te gaan. Dit is niet goed voor je ritme. Ga daarom meteen uit je bed als de wekker gaat en zet de wekker op een afstandje als je weet dat je anders toch gaat snoozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *