- Medisch

Eindelijk antwoord: moet je je tandenborstel nat maken vóór- of nádat je er tandpasta opdoet?

Het blijft de eeuwige vraag…

Deze vraag is een soort moderne versie op de vraag ‘Wie was er eerder; de kip of het ei?’. Want moet je nu je tandenborstel nat maken voordat je er tandenpasta opdoet, of erna? Of moet je dit allebei doen?

En dan zijn er ook nog mensen die de tandenborstel hélemaal niet nat maken…
Discussie

Om een of andere reden blijft het natmaken van je tandenborstel altijd een onderwerp van discussies. Want houd je je tandenborstel nu al onder de kraan wanneer deze al voorzien is van tandpasta, of juist daarvoor? Discussiëren over dit onderwerp is natuurlijk geen optie, mar het is veel makkelijker om het aan een specialist te vragen.

Antwoord

Wat kun je nu het beste doen? tandartsen geven aan dat het helemaal niet uit maakt of je je tandenborstel voor of na het aanbrengen van tandpasta nat maakt.

Tandpasta

Tandarts Raha Sepehrara adviseert om tandpasta niet nat te maken, aangezien dit de tandpasta verdund, waardoor tandpasta minder effectief is. De tandarts adviseert ook oma het poetsen niet direct je mond te spoelen met mondwater. Restjes tandpasta worden dan namelijk ook weggespoeld waardoor tandpasta minder effectief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *