- Algemeen

Dít is waarom het zo ontzettend moeilijk is om op tijd op bed te gaan!

Op tijd naar bed gaan kan erg lastig zijn. Dit betekent namelijk dat de dag alweer voorbij is, en dat morgenvroeg de wekker weer zal gaan. Toch maken we het onszelf vel moeilijker dan nodig. Je wekker is namelijk zo erg nog niet, als je maar op tijd gaat slapen! We weten dit stiekem allemaal, maar toch doen we het niet en dit is waarom!

De reden is… jijzelf!

Zelfcontrole

We hebben maar weinig zelfcontrole en dat is juist waarom we altijd laat op bed liggen. Toch nog even door je Facebooktijdlijn scrollen, een aflevering van je favoriete serie of nog even appen met je vriend(in). Fout, fout, fout! Dit zijn juist allemaal dingen waardoor het slapen niet zal lukken.

Blauw licht

Negen van de tien volwassenen sluit de dag af met een scherm. Een televisie, tablet, pc of telefoon. Dit blauwe licht van het scherm kan je slaap ernstig verstoren en ervoor zorgen dat, naast het op tijd naar bed gaan, het op tijd in slaap vallen erg moeilijk wordt.

Regels

Maak voortaan een aantal regels voor jezelf:
– Laat je telefoon in de woonkamer liggen.
– Schaf een ouderwetse wekker aan.
– Doe alle schermen in je slaapkamer uit.
– Bepaal van te voren hoe laat je gaat slapen en wanneer je moet stoppen met het lezen van je boek.
– Stel een deadline voor jezelf en probeer je daaraan te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *