- Gezondheid

Wow! Aluminiumfolie kan helpen bij deze veelvoorkomende kwaaltjes!


De meeste mensen wisten al dat aluminiumfolie erg handig is in de keuken. Toch kun je dit handige folie ook ergens anders voor gebruiken, zoals voor veelvoorkomende kwaaltjes en problemen als pijn, verkoudheid, vermoeidheid, brandwonden en griep. Inmiddels is aluminiumfolie uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van de Russische en Chinese genezers en als je leest wat je er allemaal mee kunt doen, dan snappen wij dat best.

Op deze manier los je de kwaaltjes zelf op!
Spier- en gewrichtspijn

Wanneer je last hebt van spier- en gewrichtspijn kan aluminiumfolie een uitkomst zijn. Wikkel de pijnlijke plek in met aluminiumfolie en zet dit vervolgens vast met wat tape. Laat het folie een hele nacht zitten, zodat het z’n werk kan doen. Herhaal deze behandeling zo’n tien tot twaalf dagen en neem dan een week pauze. De pijn zal voelbaar verminderen.

Verkoudheid

Rode ogen, snotteren, niezen: verkoudheid is erg vervelend. Aluminiumfolie kan gebruikt worden om de infectie drastisch te verminderen. Je zal binnen enkele dagen minder symptomen zien. Wikkel je voet hiervoor in aluminiumfolie en laat dit een uur zitten. Wikkel na twee uur je voet opnieuw in en laat dit wederom een uur zitten. Herhaal dit nog eens na een pauze van twee uur en je verkoudheid zal na een behandeling van zeven dagen verdwenen zijn.

Brandwonden

Heb je verbrand aan de oven? Dit kan erg pijnlijk zijn! Zorg er altijd eerst voor dat je de wond onder koud stromend water houdt voor een aantal minuten. Droog de wond vervolgens voorzichtig af. Als de huid beschadigd is, kan dit met een steriel gaasje en anders met een zachte doek. Plak het gaasje met een dun laagje zilverzalf op de wond. Doe hier de aluminiumfolie overheen en laat het folie zitten tot de pijn verdwijnt.

Vermoeidheid

Wanneer je chronisch moe bent, kan dit een groot effect hebben op je leven. Je wilt je dan ook snel weer fit voelen en daar kan aluminiumfolie bij helpen. Leg een aantal strips folie in de vriezer gedurende een paar uur en leg ze daarna op je gezicht en wangen. Laat de strips een paar minuten liggen en je zult je daarna een stuk frisser en fitter voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *