- Gezondheid

Deze douche-truc van slechts 1,5 minuut heeft veel gezondheidsvoordelen!

Door deze truc heb je de hele dag meer energie!

Het lijkt wel een eeuwige discussie die je met jezelf voert: douche je ’s ochtends of ’s avonds, lang of kort, koud of warm? Veel mensen zullen bij het laatste puntje kiezen voor warm, een koude douche is namelijk niet zo aangenaam. Toch draai je na het horen van deze tip de knop misschien om, want je kunt baat hebben bij een fris bad.

Het is even doorbijten, maar het is het waard!

Energie

Wanneer jij het liefst in de ochtend doucht is dit artikel echt wat voor jou! Veel mensen douchen met warm water, wat erg logisch is. Maar van een warme douche ontspan en kalmeer je juist. Dit is natuurlijk erg lekker, maar op deze manier kun je je ochtend beter niet beginnen. In de avond kun je beter warm douchen omdat je dan lekker loom wordt. Je wilt dat lome niet in de ochtend, want dan wil je de dag juist vol energie beginnen!

Oude truc

Zelfs in de Middeleeuwen zweerden filosofen en wetenschappers al bij een koud bad in de ochtend. In een nabijgelegen rivier maakten ze een verfrissende duik en zo konden ze de hele dag helder nadenken. Wij raden je aan om niet in een rivier te duiken, want je kunt ditzelfde effect ook onder de douche nabootsen. Wel zo makkelijk en schoon.

Anderhalve minuut

Hoe werkt het? Douche eerst zoals je normaalgesproken ook zou doen. Aan het einde van je douchebeurt draai je de koude kraan open en ga je 30 seconden onder een koude douche staan. Draai vervolgens de warme kraan weer open en laat het warme water 30 seconden over je heen stromen. Als laatste sluit je af met nog eens 30 seconden koud water. Je voelt je hierdoor de hele dag fris en energiek. Deze methode is erg goed voor je bloedsomloop en het vermindert stress. Daarnaast geeft het je immuunsysteem een boost. Je zult door het koude douchen gedurende de dag ook meer vet verbranden. Wij zien dus alleen maar voordelen! Het is even doorbijten, maar een koude douche is het waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *