- Algemeen

Heb jij last van stank & maden in je vuilnisbak / container? Met deze Handige hacks heb je er geen last meer van!

Het word warmer buiten en de zon blijft langer schijnen, dit kan maar één ding betekenen: zomer! Natuurlijk brengt dit heerlijke weer talloze voordelen met zich mee maar helaas zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden. Zo probeert het ongedierte bijvoorbeeld altijd een vorkje mee te pikken van je verse fruit en afval. We hebben al verschillende tips gegeven over het voorkomen van ongedierte, vandaag geven we je een tip over het voorkomen van maden in je container.

Met deze 7 tips voorkom je dat er maden in jouw container komen:

1. Leg onderin de vuilnisbak en container een paar oude kranten zodat de etensresten niet gaan aankoeken en vocht wordt opgezogen.

2. Heb je al maden in je container? Leg wat verse lavendel in je container. Maden hebben hier een hekel aan en gaan er ook aan dood. En het ruikt nog eens lekker ook!

3. Leg een sokje gemaakt van een panty met wat mottenballen in de container. Dit houdt de vliegen weg die de eitjes leggen. Wel eruit halen als de container geleegd wordt.

4. Wanneer je vlees of vis in de vuilnisbak, doe het dan in een papieren zakje of wikkel het in keukenpapier. De vliegen kunnen er dan niet bij en zullen geen eitjes leggen = geen maden.

5. Doe de deksel van de container een stukje open. Maden houden niet van de zon, licht en droge plekken.

6. Zorg dat je alle vuilniszakken goed dicht maakt voordat je ze in de container gooit.

7. Maak je container af en toe schoon met azijn en water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *